- Advertisement -
Правда

Управниот суд го врати Живко Митревски на претседателската позиција на ССМ

Управниот суд го врати Живко Митревски - Работник
472views

Стариот претседател Живко Митревски со пресуда на Управниот суд треба повторно да застане на чело на Сојузот на синдикатите на Македонија.

Судот ја уважил неговата тужба, но кога и дали тој ќе ја заземе фотелјата на актуелниот претседател Дарко Димовски не се знае, бидејќи судот иако  пресудил во негова корист, ја поништил клаузулата според која решението е правосилно од 8 минатиот месец. Образложение за ваквото постапување на судот е дека е направен пропуст со тоа што на Димовски не му е доставена пресудата, објави Вечер.

Целосниот текст можете да го прочитате тука