- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Фабриката на Ван Хул во Скопје произведува повеќе автобуси отколку во Белгија

Фабриката на Ван Хул - Работник
449views

Од фабриката на компанијата „Ван Хол“ во Скопје, каде што работат 1.350 лица, излегле над 725 автобуси, пишува парискиот специјализиран весник за економија „Л4Екхо“.

– Ван Хол, фламанскиот производител на автобуси, првпат  во 2018 година,  произведе повеќе возила во Северна Македонија отколку во неговото историско седиште Конингсокит во провинцијата Антверпен. Не помалку од 725 автобуси излегоа од фабриката во Скопје, каде што работат 1.350 лица, од вкупно 4.700). Тоа е речиси двојно повеќе автобуси отколку од фабриката во Белгија, го пренесува дописникот на МИА текстот за фабриката.

Целосниот текст можете да го прочитате тука