- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Фактор: Кој прави 3 милиони евра од продажба на часовници и накит?

Кој прави 3 милиони евра - Работник
461views

Продажбата на брендирани рачни часовници вообичаено оди и со продажба на накит. Во земјава најголем ланец се продавниците „Божиновски“, фирмата што го управува овој бизнис постои од 1995 година, а лани направиле вкупни приходи од 3 милиони евра. Нивен најголем конкурент е „Б-ВОЧ“ скопска компанија што лани оствари приход од 1,1 милиони евра

Двете најголеми домашни компании за продажба на часовници и накит лани направиле промет што надминува 4 милиони евра, покажуваат достапни официјални податоци од базата на ЦРМ за двете најголеми компании кои увезуваат рачни часовници и накит. Станува збот за битолската фирма „Бисера комерц“ која е сопственик на ланецот продавници „Божиновски часовници“ и македонскиот застапник на часовници од производителот B Watch скопската компанија „Б-ВОЧ ДОО“, објави Фактор.