- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Фактор: МАКЕДОНИЈА СИ ГИ БРКА ПРОГРАМЕРИТЕ НАДВОР: Се „бега“ за поголема плата од Шведска до Германија и западна Европа

МАКЕДОНИЈА СИ ГИ БРКА ПРОГРАМЕРИТЕ НАДВОР - Работник
432views

Ако се погледнат податоците од Агенцијата за вработување, во неколкуте најбарани професии во земјата се и програмерите.

Најмногу се бараат продавачи, општи работници, програмери, хигиеничари, обезбедувачи. За програмери во земјата моментално има 180 слободни работни места.

Извор: Фактор