- Advertisement -
Економија

Фактор: Три пати повисока невработеност во Македонија од европскиот просек

Три пати повисока невработеност - Работник
370views

Последниот извештај на Еуростат покажува дека во Македонија невработеноста е три пати повисока од, невработеноста во земјите челнки на Европската унија.

Во земјава процентот на луѓе без работа е 17,8 проценти, додека просекот во земјите членки на ЕУ е 6,3 отсто, пишува Фактор.

Целосниот текст можете да го прочитате тука