- Advertisement -
ЕкономијаСветот на работникот

Факултети: Дали има работа за младите во ЕУ?

Дали има работа за младите во ЕУ? - Работник
500views

Иако Балканците често мислат дека во западните земји „тече мед и млеко“, искуството на некои нивни државјани кажува нешто друго: во Европската Унија младите сè потешко наоѓаат пристојна, постојана работа и покрај тоа што припаѓаат на бранот екстремно образовани генерации.

ЕУ-програмите за млади настојуваат секоја личност помлада од 25 години да добие шанса за вработување, како и подобра едукација или повеќемесечна обука. Засега 14 милиони луѓе ја прифатиле понудата, но и понатаму владее значителна невработеност меѓу младите, особено во Јужна Европа, пишува порталот Факултети.

Целосниот текст прочитајте го тука