ЕкономијаСвет

ФАО: Земјоделци што продаваат на влажни пазари и добавувачи на суровини за фармите најпогодени од коронавирусот

ФАО: Земјоделци што продаваат - Работник
126views

Пазарите во регионот се добро снабдени со главните прехранбени производи и имаат поволни услови за производство на главните култури како пченица.

Сепак, земјоделците што продаваат на влажни пазари, добавувачи на суровини за фармите и транспортните услуги се меѓу најпогодените од коронавирусот.

Ова го покажува новата публикација на Организација за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО), „Регионална состојба на пазарите на храна и билтен за политики како одговор на пандемијата КОВИД-19″, која го разгледува регионот на Европа и Централна Азија.

Повеќе прочитајте на канал5.мк