ЕкономијаСвет

„Фолсваген“ во 2020 година присигнува во Турција

Флосваген во 2020 година присигнува во Турција - Работник
95views

Плановите на гигантот Фолсваген за отворање на нов погон во Источна Европа стануваат се поконкретни.

„Во тек се завршните разговори со Турција“, рекол шефот на секторот на Фолсваген за бренд и производство, Андреас Тостман. Додал дека со тоа за две недели дека ќе дојде до конечен договор – „ а можеби и порано“, пренесува Дојче Веле.