- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Фондот за иновации бара начин за зголемување на средствата за поддршка на компании

Фондот за иновации бара начин за зголемување на средствата за поддршка на компании - Работник
332views

Фондот за иновации упорно бара пари за да ја пополни дупката во буџетот. Според директорот Деспотовски, важно е се најдат пари за да се поддржат компаниите. На фондот му фалат 65 милиони евра. Скоро 500 компании од државата бараат финансиска помош од 70 милиони евра. Но, во буџетот на Фондот предвидени се само 5 милиони, и уште толку за конкурсот кој треба да се распише во септември, известува Сител.

Целосниот текст можете да го прочитате тука