- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Формалното образование не обезбедува кадри кои му требаат на приватниот сектор

Формалното образование не обезбедува кадри кои му требаат на приватниот сектор - Работник
351views

Формалниот систем за образование не произведува кадри кои имаат квалификации што ги бара приватниот сектор. Потребно е воведување дуално образование, учење преку практична работа и други начини на обука за да се намали некомпатибилноста на понудата на работна сила со побарувачката од страна на компаниите пишува Локално.мк.

Целиот текст можете да го прочитате тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement