ЗанимливостиМагазин

(ФОТО) Прекрасен крајбрежен град на продажба, напуштен пред 70 години

(ФОТО) Прекрасен крајбрежен град на продажба, напуштен пред 70 години - Работник
105views

Прекрасен град во Австралија лоциран на брегот, кој беше напуштен пред 70 години, беше понуден за продажба.

Тоа е далечен град во Козак на запад од Австралија, каде што луѓето живееле и работеле во индустријата за бисери, но со текот на времето, населението го напуштило и заминало во големите градови.

 

Индустријата за собирање бисери довела до основање на градот во 1880-тите, а во 1895 година имало повеќе од 1.000 работници и 57 пловни објекти за „лов на бисери“.

Сепак, градот бил напуштен пред 70 години и има само двајца жители, Риса Остерлунд и неговата партнерка Шенон Ервин, кои се сопственици на кафулето. Нивни гости се луѓе кои ги посетуваат блиските пешачки патеки и плажи или оние кои доаѓаат на јавање.

 

Градот е во сопственост на владата, но е понуден за продажба. Цената не е фиксна, бидејќи владата сака понуди од оние кои се подготвени да го развијат туризмот. Рокот за пријавување е 20 ноември.