- Advertisement -
СветСиндикат

Франција се подготвува за утрешниот масовен штрајк

Франција се подготвува за утрешниот масовен штрајк-работник
285views

Во пресрет на утрешниот штрајк во Франција, синдикатите најавија ширум земјата 245 митинзи, откако неколку недели по ред земјата се подготвува за мобилизација против пензиската реформа, која се очекува да биде следена со масовен штрајк во повеќе јавни сервиси, јавува дописникот на МИА.

Синдикатите се надеваат дека ќе се мобилизираат масовно против владиниот проект, а во транспортот и училиштата веќе се предвидува многу висока стапка на штрајкувачи. Неколку повици за приклучување во синдикалните поворки беа испратени од страна на групите на социјалните мрежи на „жолтите елеци“, а радикалните милитанти на црниот блок, исто така, се чини дека се подготвени да демонстрираат заедно со синдикатите.

Целиот текст можете да го прочитате тука