- Advertisement -
СветСиндикат

Француската влада преговара со синдикатите, Макрон не учествува и не дава изјави

Француската влада преговара со синдикатите, Макрон не учествува и не дава изјави-Работник
261views

Претседателот Емануел Макрон побарал од својата влада за тоа да преговара со синдикатите.

Францускиот премиер Едуар Филип се сретнал одвоено со синдикалните лидери и работодавачите за да се обиде да најде начин за излез од кризата поради која во голема мера е парализиран јавниот сообраќај.

Целиот текст можете да го прочитате тука