ХАОС ВО АНГЛИСКИТЕ БОЛНИЦИ, НЕМА ПЕРСОНАЛ И КРЕВЕТИ Илјадници пациенти ќе бидат отпуштени од болниците

Националната здравствена служба, што обезбедува бесплатна медицинска нега, до неодамна беше гордост на Англија, но од минатата година е под притисок од пандемијата на коронавирусот и е погодена од недоволни инвестиции и чести штрајкови на медицинските работници незадоволни од ниските плати.