ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Хигиеничарите – најбарани на пазарот на трудот

Хигиеничарите - Работник
96views

Ковид-19 од корен ни го смени животот, но и начинот на работа. Една од промените е работа од дома, додека работодавците кои не можат така да го организираат работниот процес добија обврска да почитуваат протоколи за одржување на хигиената во работните простории, каде пак треба да се ангажирани редуциран број вработени.

Протоколот за превентивни мерки за сите работни места за спречување на пренесувањето на ковид-19 опфаќа и препораки и мерки за редовно чистење и дезинфекција на работната средина. Тоа последниве месеци ја зголеми побарувачката на хигиеничари.

Повеќе на вечер.прес