СветСиндикат

Хрватска: 90 проценти од просветните работници влегле во штрајк

Хрватска: 90 проценти од просветните работници - Работник
331views

Претставниците на хрватските просветни синдикати денеска соопштиле дека на штрајкот во основните и средните училишта се приклучиле поголемиот дел на вработените и највиле дека штрајкот ќе се продоложи во петок во четири жупании.