СветСветот на работникотСиндикат

Хрватските факултети на 24 октомври влегуваат во штрајк, нема да го прекинат додека не им се исполнат барањата

Хрватските факултети на 24 октомври - Работник
176views

Хрватскиот Независен синдикат на наука и високо образование најавил штрајк на факултетите.

Претседателот на синдикатот, Вилим Рибиќ, најавил дека доколку не дојде до помирување, факултетите ќе започнат штрајк на 24 октомври.

Тој вели дека штрајкот ќе трае се до исполнување на барањата, односно додека синдикатот не одлучи поинаку. Од штрајкот ќе бидат опфатени сите установи од подрачјето на науката и високото образование кои средства добиваат од државниот буџет.