- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Царовска: Владата инвестира во обезбедување добри работни места за младите

Царовска: Владата - Работник
256views

За да ги задржиме младите во државата и да им обезбедиме квалитетен начин на живеење воведовме мерки за вработување, преквалификација и доквалификација кои ги адаптиравме на нивните потреби. Младинската гаранција веќе покажа дека враќањето на довербата на младите лица во институциите дава резултати, рече денеска вицепремиерката за економски прашања и координација со економските ресурси, Мила Царовска.

Таа додаде дека Владата инвестира во обезбедување добри работни места за младите, а како пример ја посочи и ИТ индустријата, која како што рече, е индустрија што навистина може да исплати добри плати, а младите можат брзо да ги совладаат вештини кои им се потребни, објави Сител.

Целосниот текст прочитајте го тука