Магазин

Царовска: Младите ни се важен партнер, работната група МОН-МЛАДИ учествува во креирањето на успешни младински политики

МОН - Работник
63views

Министерката за образование и наука, Мила Царовска денес учествуваше на онлајн состанок на работната група МОН-МЛАДИ, на кој беше усвоен деловникот за работа и беше избран претседавач.

„Студентите и младите се еден од клучните партнери на министерството во креирањето на успешни политики со кои ќе создадеме современо и квалитетно образование, но и ќе работиме на подобрување на ученичкиот и студентскиот стандард. Затоа сите законски решенија, политики и мерки ќе поминуваат низ оваа работна група од која очекувам посветеност, иницијатива и идеи со кои ќе ги менуваме работите на подобро“, рече  министерката Царовска.

Младите ја поздравија иницијативата за формирањето на оваа работна група и најавија дека активно ќе работат на креирање на младиснки политики од кои ќе

Во работната група МОН -МЛАДИ учествуваат претставници на младинските организации, Универзитетско студентско собрание и Сојузот на средношколци.