- Advertisement -
Магазин

Царовска на средба со претседателот на МАНУ Коцарев: МОН ја интензивира соработката со академската и експертската јавност

Царовска на средба - Работник
186views

Министерката за образование и наука Мила Царовска, денес одржа работен состанок со претседателот на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), Љупчо Коцарев. На состанокот се дискутираше за продолжување и зајакнување на соработката помеѓу двете институции во делот на науката, но и за создавање на образовен процес преку кој идните генерации  ќе научат да го почитуваат мултукултурализмот, еднаквоста и општествените вредности.

Министерката Царовска истакна дека за министерството е добредојдена поддршката од академската и експертската поддршка во создавањето не само на научните туку и на образовните политики