Царовска: Повеќе од 300.000 граѓани сега земаат плата повисока од 18.000 денари

Заедно со работодавачите, работниците, синдикатите и стопанските комори заеднички донесовме одлука дека економијата сега може да издржи минимална плата од 14.500 денари и тоа сега се случува, истакна потпретседателката на СДСМ Мила Царовска на програмската трибина Агенда Социјална заштита што вчера се одржа во Штип, пишува Банкометар.

Целосниот текст прочитајте го тука