- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Царовска: Стопенстваниците заедно треба да креираат успешни мерки за вработување

Царовска ги повика стопанствениците - Работник
272views

Министерството за труд и социјална политика, Агенцијата за вработување, бизнис заедницата, локалниот економско социјален совет, и останатите чинители денеска во Тетово на регионален состанок почнаа широка консултација за новиот оперативен план за активни мерки за вработување за 2020 година. Конкретните предлозите се очекува да произлезат од Локалниот економско социјален совет како и од членовите на Стопанската комора на северозападна Макадонија и останатите стопански комори, пишува Весник.

Целосниот текст прочитајте го тука