ЕкономијаСвет

Цената на цигарите во Франција денеска ја достигна цената од 10 евра за кутија

Цената на цигарите - Работник
145views

Регулираните цени на тутунот растат, додека на природниот гас се намалуваат, се главните мерки кои го одбележаа овој први март во Франција, кога традиционално има измени во цените, јави дописникот на МИА.

Во 2017 година, Министерството за здравство си постави цел да ја зголеми просечната цена на кутија од 20 цигари на 10 евра до крајот на 2020 година, во неколку фази. Новото зголемување на цената стапува во сила од 1 март. Кутија на црвено Малборо најпродавана марка во Франција, (со 20 цигари) се зголемува од 9,30 на 10 евра, додека сината Лаки Страјк од 8,90 на 9,40 евра, објави Банкометар.

Целосниот текст прочитајте го тука