- Advertisement -
Економија

Четвртина од Европа ја демнее сиромаштија, а Македонија?

Четвртина од Европа ја демнее сиромаштија, а Македонија? - Работник
292views

Иако, генерално гледано, светот денес е многу побогат отколку што бил некогаш, бидејќи во минатото поголем дел граѓани, освен мала привилегирана елита, живееле во услови што би се класифицирале како екстремна сиромаштија, последните истражувања покажуваат дека денес само малцинство живее во благосостојба, а и таа бројка се намалува, пишува Нова Македонија.

Автор: Петранка Огнаноска.

Целосниот текст можете да го прочитате тука