ЕкономијаСвет

Чешка, Германија и Полска се држави со најмала невработеност во ЕУ

Чешка, Германија и Полска - Работник
182views

Стапката на невработеност во Европската унија е на најниско ниво од јануари 2000 година.

Според најновите податоци на Eurostat, стапката на невработеност во ЕУ во ноември минатата година изнесувала 6,3 проценти, без поголеми промени во однос на октомври, што е најниска од јануари 2000 година.

Стапката на невработеност во еврозоната, составена од 19 земји членки, во истиот период изнесувала 7,5 проценти, што е најниска од јули 2008 година, пишува Денар.

Целосниот текст прочитајте го тука