Швајцарската фабрика Баумер започна со работа – ќе вработи околу 500 луѓе

Фабриката Баумер, лоцирана во индустриската зона Бунарџик, официјално одбележа старт на производството.
Швајцарската инвестиција е вредна околу 5 милиони евра и во оваа почетна фаза има 150 вработени. Со реализација на наредните инвестициски фази во фабриката ќе работат околу 500 лица.
Фабриката во Скопје е нивна 39та, а Баумер се присутни во вкупно 19 држави и вработуваат околу 2.700 лица. Баумер изработува сензори и сензорски решенија.
Извор: Сител