ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Шведска поддршка за економско јакнење на земјоделците во услови на КОВИД

155views

Зголемена неизвесност и невработеност, ограничена достапност на сезонска работна сила, нарушување на синџирите на обезбедување и пристап до храна, како и отсуство на директни мерки за поддршка на малите производители за справување со сиромаштијата, се клучните предизвици со кои ќе се соочи македонското земјоделство поради коронакризата.

Ова го покажува анализата на Националната федерација на фармери (НФФ) според која, земјоделците веќе ги чувствуваат вие проблеми, објави Канал 5.

Повеќе прочитајте тука