- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Шест пати повеќе имаат богатите од сиромашните

Шест пати повеќе имаат богатите од сиромашните - Работник
546views

Македонија успеала да ги намали разликите меѓу најбогатите и најсиромашните, но тие остануваат релативно високи споредено со земјите во регионот и уште повисоки споредено со Европската Унија. Граѓаните, пак, велат дека тие чувствуваат зголемување а не намалување на јазот меѓу оние кои имаат и оние кои немаат, пишува Денар.мк.

Целосниот текст можете да го прочитате тука