- Advertisement -
Светот на работникот

Шпанска авиокомпанија откажа 112 летови сред туристичка сезона

Шпанска авиокомпанија - Работник
230views

Шпанската авиокомпанија Vueling откажа 112 летови најавени за претстојниот викенд на аеродромот El Prat во Барселона поради штрајк на копнениот персонал.

За сабота, 24 август, компанија откажа 46 летови, a за недела 66.

Advertisement
Штрајкот стапува во сила во екот на туристичката сезона во која Барселона бележи пораст на бројот на туристи во однос на минатата година.

Vueling проценува дека тоа би можело да влијае на 18.000 патници на кои им било понудено преместување на летовите или враќање на парите, објави Денар.

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement

Advertisement