- Advertisement -
СветСветот на работникотСиндикат

Штрајк на вработените во Клиничкиот центар во Србија

Штрајк на вработените - Работник
238views

Новиот синдикат на Клинички Центар во Србија најавил дека на 24 декември ќе одржи предупредувачки штрајк во Клиничкиот центар, пред управната зграда.

Вработените ќе се побунат поради недоволната работна сила, малите плати, како и лошите работни услови, бидејќи поголемиот дел од работниците извршуваат работни задачи кои не им се во описот на работата.

Во соопшетението на штрајкувачкиот одбор се наведува дека на медицинските работници не им се плаќа прекувремената работа, поради што ќе штрајкуваат се додека нивните барања не се исполнат.

Advertisement

 

Advertisement

Advertisement
Advertisement