- Advertisement -
СветСиндикат

Штрајк на Лондонскиот аеродром

Штрајк на Лондонскиот аеродром-Работник
221views

Патниците на аеродромот Лутон се погодени од повеќе штрајкови оваа недела, бидејќи таксистите и чуварите на безбедноста преземаат синдикални активности во знак на протест поради ниските плати и промените во работните услови.

24-часовниот штрајк ќе ги погоди патниците на аеродромот Лутон од 5 часот наутро во среда – ж ден кога луѓето излегуваат за време на долг празничен  викенд. На патниците им се советува да изберат друг вид на  транспорт.

Advertisement

Безбедносните чувари, исто така, излегоа на штрајк во средата до 21 часот во неделата. Штрајкот влијае на проверките на багажот низ аеродромот, предизвикувајќи одлагања.

Чуварите велат дека со промените во смените ќе значи дека ќе мора да работат дополнителни 15 дена годишно.

Advertisement
Advertisement

Advertisement