- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Штрајк на просветните работници во Источна Македонија

Штрајк на просветните работници во Источна Македонија - Работник
485views

Денес наставниците на територијата на Македонија стапија во штрајк, поради како што велат, неисполнетите ветувања за покачување на платите.

-Ние како просветни работници денес решивме да ја поддржиме одлуката на СОНК и иницијативата за еднодневниот штрајк. Воедно се надеваме дека надлежните ќе имаат слух за нашите барања, воедно и во тој дел ќе најдат сили да ги остварат нашите барања, велат наставниците од Штип.

Тие истакнаа дека ќе останат на работните места но засега без работни обврски, пишува Курир.

Целосниот текст можете да го прочитате тука