- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Јавен повик до сите невработени лица

Јавен повик до сите невработени лица - Работник
250views

Врз основа на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година, усвоен од Владата на Република Северна Македонија за мерката 3.3Обуки за побарувани занимања, финансирана од Буџетот на Агенција за вработување на Република Северна Македонија, на ден 22.07.2019 година, се објавува:

ЈАВЕН ОГЛАС до евидентирани невработени лица

Advertisement

Се повикуваат евиденираните невработени лица кои се заинтересирани за учество во обука за побарувани занимања на пазарот на трудот, да се пријават во работните клубови на центрите за вработување каде се евидентирани како невработени лица, до пополнување на бројот или најдоцна до 30.08.2019 година, објави Скопје24.

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement