- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Јавниот сектор се полни, граѓаните бараат квалитетен сервис?

Јавниот сектор се полни - Работник
446views

Во емисијата „Што не е јасно?“ на телевизија Алфа, Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, Пратеничката на ВМРО – ДПМНЕ, Невенка Стаменковска и Претседателот на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС, Благоја Ралповски дебатираат за трансферот од јавен во приватен сектор, како и за алтернативите со кои би можел да се намали бројот на вработени од јавниот сектор.

Во продолжение погледнете ја дебатата:

 

Видеото е преземено од Алфа