Јакимовска: Прилепските компании не отпуштаат работници

Прилепските фирми не ги отпуштаат работниците. На принуден платен одмор се прилепчани кои работат во компанијата „Кромберг и Шуберт“. Помагаме каде е најпотребно, а се преструктуираме за работа на заштитни средства, изјави денеска претседателот на прилепската Регионална стопанска комора Ирена Јакимоска.

Според Јакимоска компаниите во Прилеп не отпуштаат работници, а ги поздравуваме мерките на Народна банка за одложување на ратите на кредитите на правните и на физичките лица што значи поддршка на ликвидноста на компаниите, пишува Опсервер.

Целосниот текст прочитајте го тука