- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Јаките и ефикасни институции се клуч за силна економија и држава

Јаките и ефикасни институции се клуч за силна економија и држава - Работник
421views

Бизнисот има потреба од доверба во институциите, сигурност и правен континуитет за да може да даде најдобри ефекти кои ќе придонесат за раст на економијата и општеството во целина. Ова беше речено на денешната тркалезна маса на тема: „Владеење на правото како императив за стабилни и предвидливи услови за водење бизнис“ организирана од Стопанската комора, пишува Плусинфо.

Целосниот текст можете да го прочитате тука