- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Јанушев од Виница: За младите до 29 години нула проценти данок

236views

Носителот на изборната единица 3 од ВМРО-ДПМНЕ Игор Јанушев при посетата на Виница оствари средба со младите од овој град.

После посетата на Зрновце продолжуваме со посета на Виница. Само што завршивме со посета на најмладите како што можете да видите подршката во огромен број ја даваат на ВМРО-ДПМНЕ и обновата која што доаѓа она што успеавме да порачаме на Заев, Љупчо Николовски и остантите од криминално рекетарската банда од Социјалдемократскиот сојуз се дека сте прочитана книга, веќе сите знаат дека заминувате секој еден граѓанин на Република Македонија застанува и се исправува за Македонија и за Обновата, истакна Јанушев.
Тој за маладите порача дека младите треба да останат во Макеоднија и тука да ја градат својата иднина а не да одат во странство пред се Италија. За тоа мора државата да се погрижи, да обезбеди подобри услови. ВМРО-ДПМНЕ во својата програма Обнова ветува зголемување на платата од 25 проценти и нула проценти данок за малдите до 29 години.
Земјоделците ќе добијат 640 милиони евра субвенции за 4 години, но тие ќе мора д бидат исплатувани навереме, истакна Јанушев.
Ве повикувам на 15-ти јули да излезете, да вимавате пред се и на вашето здравје и да заокружите број 14 за Обнова на Македонија, повика Игор Јанушев.