- Advertisement -
ЗанимливостиМагазин

Јахорина ја отвора сезоната за скијање, чекајќи туристи од „затворената“ Европа

Јахорина ја отвора сезоната за скијање, чекајќи туристи од „затворената“ Европа - Работник
189views

Олимпискиот центар Јахорина официјално ја отвора скијачката сезона во понеделник.

Благодарение на снежните врнежи, поволната температура и најмногу системот за правење снег, Јахорина е подготвена повторно да ги пречека сите љбители на зимските активности, објави Олимпискиот центар.

Олимпискиот центар „Јахорина“ апелира до сите скијачи и посетители за време на престојот на оваа планина да се придржуваат до сите неопходни епидемиолошки мерки, да бидат одговорни кон себе и кон другите.

Локалните медиуми претходно пишуваа дека ски-центрите во Босна и Херцеговина, доколку европските скијачки центри останат затворени, се надеваат на доаѓање на скијачи од земјите во регионот и пошироко.

Со оглед на тоа што скијачките центри во Франција веќе објавија дека ќе бидат затворени, а Германија бара од алпските земји да не ги отвораат своите скијачки центри, за првпат се случува многу скијачи од Франција, Италија и Австрија да го резервираат своето доаѓање на Јахорина, открива директорот Дејан Лјевнаиќ од Олимпискиот центар „Јахорина“.

Според досега достапните информации на ОЦ „Јахорина“, оваа година тие имаат повеќе резервации од минатата година.

Извор: bizlife.rs