- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

ЈП Водовод и канализација – Скопје во јануари извршиле 1086 интервенции од кои 148 улични дефекти, 461 дефекти на шахти

ЈП Водовод и канализација - Работник
343views

ЈП Водовод и канализација Скопје со цел зголемена јавна информираност и транспарентност за спроведените оперативни активности го објавува месечниот извештај за јануари, 2020 година.

Имено во текот на јануари, 2020 година преку Сектор Водовод се изведени 1086 интервенции од кои 148 улични дефекти, 461 дефекти на шахти. Поставени се 19 затворачи, 2 огрлици, 62 приклучни цефки, 5 хидранти, 32 нови приклучоци. Во текот на овој месец се спроведени и 17 изведби на водоводна мрежа. Преку Сектор Канализација се извршени 24.322 интервенции од кои 9.486 проверки на шахти, 11.076 изведби на површинско чистење на решетки од сливници, 3.330 изведби на рачно чистење на сливници, 61 перење на канализација и 262 изведби за отпушување на канализација, пишува порталот Бизнис Вести.

Целосниот текст прочитајте го тука