ПравдаСвет

Њу Делхи се гуши во смог, прогласена криза

144views

Во индиската престолнина Њу Делхи амтосферското загадување ја достигна кулминацијата и властите прогласија „санитарна криза“.

Неделава квалитетот на воздухот нагло се влоши во мегалополисот со дваесет милиони жители, поради што агенцијата за борба со загадувањето денес оцени дека настапила „санитарна криза“ која ќе има „кобни санитарни последици врз сите, а особено врз децата“, пишува МКД.

Целосниот текст прочитајте го тука