- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Ќе има бум од вработувања во еден регион, а пустош во два региони

Ќе има бум од вработувања во еден регион, а пустош во два региони - Работник
420views

Анкета која ја направи Агенцијата за вработување лани покажува дека во Скопскиот регион за период од 12 месеци ќе има најголем број на вработувања.

Другите региони се послаби, а најмалку вработувања ќе има во Североисточниот регион и во Полошко.  Бум ќе има во Скопско, а на север од земјата вработувања ќе има сосема малку.

Advertisement

Валентина Дисоска, претседател на Здружението на бизнис жени вели дека во Скопје има бизниси кои се освестени да ги користат мерките кои државата ги нуди за да растат, но тоа не е пракса во внатрешноста, пишува Фактор.

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement

Advertisement