- Advertisement -
ИнтервјуаМакедонијаСиндикат

Каква одлука ќе донесе СОНК? – Интервју со Претседателот на СОНК Јаким Неделков

Ќе има ли генерален штрајк? - Интервју со Претседателот - Работник
1.67Kviews

На прашањето какви се реакциите на членовите на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК, во однос на понудата на Министерството за образование и наука за зголемување на платите во обазованието за 10 проценти од април 2020 година,  Претседателот Јаким Неделков рече:

„Различни се реакциите. Дел од членството се да се прифати понудата од Министерството за образование, но тоа да биде од почетокот на годината, односно од 1 јануари 2020 година, а дел се за отфрлање на понудата и да се влезе во генерален штрајк“.

Во продолжение погледнете го целосното интервју: