- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

1.163.667 патници во првите шест месеци од годинава патувале преку аеродромите во Скопје и Охрид

1.163.667 патници - Работник Фотографија: Макфакс
687views

Преку Меѓународниот аеродром Скопје и аеродромот „Свети Апостол Павле” Охрид во првите шест месеци годинава патувале 1,2 милиони (1.163.667) патници, што претставува пораст од 12 проценти во споредба со истиот период од минатата година, соопшти ТАВ Македонија, аеродромскиот оператор.

Во исто време, вкупниот број летови на двата македонски аеродроми изнесува 9.792, со годишен пораст од осум проценти, пишува МКД.

Целосниот текст можете да го прочитате тука