- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

100 милиони евра годишно губи државата поради нелојална конкуренција во секторот

100 милиони евра годишно губи државата - Работник
272views

Финансиски извештаи до надлежните институции да поднесуваат само лиценцирани сметководители, бараат од Комората при Сојузот на Стопански комори.

Оттаму апелираат и дека е алармантна состојбата со возраста на сметководителите и оти за 10-тина години  државата може да се соочи со недостиг на кадар во оваа област.

Според нив само со сузбивање на нелојалната конкуренција, едукација и акт за минимален надоместок може да се зголеми интересот кај младите за оваа професија, објави Канал 5.

Објавата погледнете ја тука