- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

127 милиони евра биле наплатени минатата година од извршителите

127 милиони евра - Работник
386views

Од граѓаните, фирмите и други должници, извpштeлите лани наплатиле 127 милиони евра.

Ова е податок од Годишниот извештај на Комората на извpшитeли, според кој лани биле реализирани само 55,69 отсто од предметите дадени за извршyвaњe.

Во извештајот се наведува дека најмногу пари се наплатени од фирмите 78,7 милиони евра. Од граѓаните 33,4 милиони евра, додека од државата се наплатени 15,9 милиони евра, информира „Инфомакс“.