- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

24Вести: ОПШТИНИТЕ ЛАНИ СПРОВЕЛЕ ЈАВНИ НАБАВКИ ВО ВРЕДНОСТ ОД 97 МИЛИОНИ ЕВРА

ОПШТИНИТЕ ЛАНИ СПРОВЕЛЕ ЈАВНИ НАБАВКИ - Работник
462views

Вредноста на јавните набавки на општините во минатата година изнесува 97 милиони евра, што е за 17 милиони евра, односно за 21 отсто повеќе од 2017 година, покажува базата на податоци за општинските тендери за 2018 година, што ја објави денеска центарот за граѓански комуникации…

На врвот според договорите за јавни набавки останува град скопје со 14 милиони евра, но и со огромен пораст на вредноста на јавните набавки во однос на претходната година од 42 отсто, односно за 4,2 милиони евра… Куманово со 4,9 милиони евра скокна од ланското трето на второто место, додека аеродром ја загуби позицијата во првата тројка и на негово место годинава се искачи струмица со набавки во вредност од 4,1 милион евра.

Извор: 24вести