- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

250-ТЕ ТЕКСТИЛНИ РАБОТНИЦИ ОД ВЕЛЕШКАТА МОДНА КОНФЕКЦИЈА „СТОБИ“

19 препораки на МЗЗПР - Работник
564views

Нема испратнина за вработените од велешката модна конфекција Стоби, која на почетокот на месецов престана со работа и на улица остави 250 текстилни работници.

Најголемиот дел од нив биле вработени на определено време и имале договори до крајот на минатиот месец. Оние малкумина кои биле на неопределено, си потпишале спогодбен раскин на договорот.

Advertisement

Целиот текст можете да го прочитате на следниот линк

Advertisement

Advertisement
Advertisement