- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

30 мајсторски дипломи доделени на фризери за доквалификација и преквалификација на кадри

30 мајсторски дипломи доделени на фризери за доквалификација и преквалификација на кадри - Работник
354views

Триесет лица се стекнаа со мајсторски дипломи што ќе им овозможат да учествуваат во оспособување идни кадри фризери. Ќе можат да спроведуваат практична обука на ученици од средните стручни училишта, да бидат обучувачи за возрасни во процеси на доквалификација и преквалификација. Дипломите ги стекнаа во рамки на проектот „Подобрување на капацитетите за зголемување на вработувањето во занаетчискиот сектор и бизнисите  во Република Северна Македонија“, поддржан од Проект на УСАИД за развој на деловниот екосистем, што им беа врачени денеска, пишува Опсервер.

Целосниот текст можете да го прочитате тука