- Advertisement -
Занимливости

5 мурали инспирирани од пандемијата го красат главниот град на нашата држава

209views

Уметници во организација со Центарот за современи уметности, спроведоа уметнички акции со цел да им се оддаде јавна благодарност и поддршка на сите коишто се во првите редови за одбрана на граѓаните на нашата држава, но и на оние кои се наоѓаат во првите одбрамбени редови во светот во времето на оваа ужасна пандемија, па така во главниот град на нашата земја се исцртани 5 мурали инспирирани од оваа пандемија на 21-от век.

Петте локации каде можат да се видат овие ремек дела се:

Advertisement

– Пред Поликлиниката Бит Пазар

– Железничката станица

Advertisement

– Рампата на кејот на р. Вардар

– На фасадата на Мобилната монтажна галерија во Парк на франкофонија

Видеото погледнете го тука

Advertisement