ПравдаСветот на работникот

533 здравствени работници се позитивни на корона вирусот во Србија

   Време за читање помалку од минута

На денешната конфернција на кризниот штаб на Србија, докторката Дарија Кишиќ Тепавчевиќ објавила податоци за заразени здравствени работници во Србија.

Таа изјавила дека вкупно се тестирани 4,936 здравствени работници од кои 533 се позитвни на Ковид – 19.

Уште 1,062 лица чекаат резултати.